Menu

Főoldal

~ BEMUTATKOZÁS ~


A Tokaj-hegyaljai borvidék Magyarország észak-keleti részében található. A Zemplén hegységeben mintegy 5967 hektáron terül el.
Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj néven szerepel a világörökségi listán. A világon Tokaji az első zárt borvidék 1737-től. Ez azt jelenti, hogy más területről származó szőlőt, mustot, bort behozni nem szabad. Ezzel a borvidék borai, borkülönlegességei megtartják egyedi jellegzetességeiket és fokozott védelemben részesülnek.

Bár a pincészet a 2000-es évektől működik, a családi szőlőtermesztési és borérlelési hagyományok több évtizedre és generációra nyúlnak vissza. Mára a mustfeldolgozás és palackozás új technológiákkal, de a régi szokásokat követve történik.
A pincészet felvonultatja a régi korok hagyománykövető boraitól kezdve, a modern kellemes nedűkön át, a helyi egyedi karakterű borremekeket is.

A Rozsnyai Pincészet és Panzió családi vállalkozás. Ötvözi a szívélyes vendéglátást és igényes szolgáltatásokat egy hangulatos, nyugodt környezetben.
A pincészetben trezor működik, így legközelebbi betérésünkkor vacsoránkhoz korábban eltett kedvenc borainkat ízlelhetjük. Térjünk be akár egy kellemes ebédre vagy egynéhány éjszakára, a környék ízei, a panzió komfortja és a hely hangulata feltölti testünket és szellemünket egyaránt.

 

 

Rozsnyai Kúria.
Panzió és Pincészet: 3900 Szerencs, Alsópincesor 4.

Bejelentkezés: 
Rozsnyai Géza                – Mobil: 06 30/9351-285
Rozsnyainé Orosz Mária – Mobil: 06 30/3191-071


Megközelítés:


megjelenítés új lapon
en_USEnglish
hu_HUHungarian en_USEnglish