3900 Szerencs, Alsópincesor 4   +36 30 935 1285

Kedvezményezett neve: Rozsnyai Géza György

Támogatott projekt címe: Rozsnyai Kúria Pincészet és Panzió felújítása

Pályázat azonosító száma: TFC-1-1-1-2017-2018-00628
Szerződött támogatás összege: 21 220 888 Ft

Támogatás mértéke (%-ban): 70%

A támogatott projekt tartalmának rövid bemutatása: a Rozsnyai Kúria és Pincészet teljes belső felújításon esett át, új bútorok kerültek megvásárlásra. Napelem került a tető héjazatára, valamint kialakításra került egy mini wellness is.

A támogatott projekt befejezési dátuma: 2019.11.30.
“A támogatott projekt a Kisfaludy Turisztikai Fejlesztési Program keretében valósult meg.”

 

~ BEMUTATKOZÁS ~

A Tokaj-hegyaljai borvidék Magyarország észak-keleti részében található. A Zemplén hegységeben mintegy 5967 hektáron terül el.
Tokaj-hegyaljai történelmi borvidék kultúrtáj néven szerepel a világörökségi listán. A világon Tokaji az első zárt borvidék 1737-től. Ez azt jelenti, hogy más területről származó szőlőt, mustot, bort behozni nem szabad. Ezzel a borvidék borai, borkülönlegességei megtartják egyedi jellegzetességeiket és fokozott védelemben részesülnek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bár a pincészet a 2000-es évektől működik, a családi szőlőtermesztési és borérlelési hagyományok több évtizedre és generációra nyúlnak vissza. Mára a mustfeldolgozás és palackozás új technológiákkal, de a régi szokásokat követve történik.
A pincészet felvonultatja a régi korok hagyománykövető boraitól kezdve, a modern kellemes nedűkön át, a helyi egyedi karakterű borremekeket is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Rozsnyai Pincészet és Panzió családi vállalkozás. Ötvözi a szívélyes vendéglátást és igényes szolgáltatásokat egy hangulatos, nyugodt környezetben.
A pincészetben trezor működik, így legközelebbi betérésünkkor vacsoránkhoz korábban eltett kedvenc borainkat ízlelhetjük. Térjünk be akár egy kellemes ebédre vagy egynéhány éjszakára, a környék ízei, a panzió komfortja és a hely hangulata feltölti testünket és szellemünket egyaránt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rozsnyai Kúria.
Panzió és Pincészet: 3900 Szerencs, Alsópincesor 4.

Bejelentkezés: 

E-mail: rozsnyaikuria@gmail.com


          Rozsnyai Géza            –  Mobil: 06 30/935-1285
 

 

 

 

 

 


Megközelítés:
en_USEnglish